Datering
Maker Koninklijke Begeer

Plaquette uitgegeven ter viering van het 10 jarig bestaan van de Unie van Watertoeristen in 1939.

Plaquette. Bronskleurig metaal. Achthoekig met in het midden een met blauw-wit emaille gevulde vlag. Omschriften: 'DE UNIE VAN WATERTOERISTEN' en '1929-1939 / 9 MAART'. Twee gaatjes voor de bevestiging aan boord.
De plaquette is afkomstig van de houten notarisboot 'Maria'. De Unie van Watertoeristen is opgericht op 9 maart 1929 en deze stelt zich tot doel de belangen van haar leden betreffende het watertoerisme en de waterrecreatie in brede zin te behartigen. De Unie bezit eigen terreinen en eilanden en heeft faciliteiten bij een groot aantal jachthavens in Nederland. (bron: www.uniegeus.nl)

Identificatie
Titel
Plaquette uitgegeven ter viering van het 10 jarig bestaan van de Unie van Watertoeristen in 1939.
Objectnummer
FSM-2014-083
Objecttype
  • Plaquettes
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000023291
Over
Onderwerpen
  • Herdenkingen
    Gebeurtenissen die vaak maar niet altijd officieel of feestelijk zijn en dienen om iets of iemand te herdenken of om mensen of gebeurtenissen uit het verleden te eren. Gebruik 'vieringen' voor gebeurtenissen die dankbare of gelukkige tevredenheid of eerbewijs uiten. Gebruik 'ceremonies ' voor formele gebeurtenissen die uitgebreid en plechtig worden uitgevoerd zoals door ritueel of protocol wordt voorgeschreven. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
6.2 cm
Lengte
6.2 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Koninklijke Begeer
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA