Datering
Maker Plateelfabriek Schoonhoven

Wandbord met voorstelling van het pand op de hoek van Leeuwenburg en Grootzand te Sneek.

Wandbord. Blauw-wit gekleurd. Voorstelling van het pand op de hoek van Leeuwenburg en Grootzand te Sneek. Rond de voorstelling een kader van bloemmotieven. Opschriften op de rand: "Hoofdprijs / 68e Sneekweek / 2003 / K.W.S.". Opschrift onder de voorstelling: "Leeuwenburg in Sneek".
Het pand op de hoek van Leeuwenburg en Grootzand is in 2003 gerestaureerd. De gevel was voorzien van platen van groene kunststof. Deze zijn verwijderd en de gevel is gerestaureerd.

Identificatie
Titel
Wandbord met voorstelling van het pand op de hoek van Leeuwenburg en Grootzand te Sneek.
Objectnummer
FSM-2003-163
Objecttype
 • Wandborden
  Bord van aardewerk of tin voorzien van tekst en/of voorstelling, dat als sierobject of als gedenkteken aan de wand hangt.
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000019008
Over
Onderwerpen
 • Sneek
 • Sneekweek
 • Monumentenzorg
  Activiteiten die ondernomen worden om de bescherming en het blijvende gebruik van de bebouwde omgeving te waarborgen, vanuit culturele, esthetische en historische overwegingen. Gebruik 'restauratie' voor activiteiten die specifiek worden ondernomen om een voorwerp, locatie of bouwwerk weer in historisch correcte staat terug te brengen. Gebruik 'behoud' voor algemene activiteiten die worden ondernomen om verdere verandering of verslechtering aan voorwerpen, locaties of bouwwerken te voorkomen. Gebr 'rehabiliteren' voor activiteiten bedoeld om reeds vervallen bouwwerken in goede staat terug te brengen. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
 1. Plateelfabriek Schoonhoven
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden