Datering
Maker Onbekend

Medaille van de Zeilvereniging Z.O.U.

Medaille. Koperkleurig. Rond van vorm. VZ: afbeelding van het wapen van Sneek. KZ: omschrift "Vreemdelingenverkeer Sneek" en "Z.O.U. 2e Pr.". De medaille is voorzien van een ophangoog.
De zeilprijs is afkomstig van Pieter of Thomas van der Laan. Zij waren ongehwud en woonden met nog twee ongehuwde broers (Cornelis en Jan) aan de Woudvaartkade 48 te Sneek. Ze waren veehandelaar. Pieter van der Laan en in mindere mate Thomas beoefenden de zeilsport. Hun namen komen voor in naamlijsten van zeilwedstrijden in Sneek en Grou. Van 1928 tot 1937 voeren Pieter en Thomas in de tjotter Brasem. Van 1939 tot 1960 zeilden ze in een zestien-kwadraat met dezelfde naam. Mevrouw Van den Ouden-van der Laan erfde de prijzen rond 1965 van één van de broers.

Identificatie
Titel
Medaille van de Zeilvereniging Z.O.U.
Objectnummer
FSM-2001-550
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000017902
Over
Onderwerpen
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Sneek
 • Oppenhuizen
 • Uitwellingerga
 • Zeilverenigingen
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden