Datering
Maker Onbekend

Plaquette van de Sneekweek van 1960: zeilwedstrijden regenboog Holland-Friesland.

Plaquette. Rechthoekig van vorm. Koperkleurig. In reliëf een afbeelding van een rond jacht. Rechtsboven een geëmailleerde afbeelding van de wimpel van de K.Z.V.S. Onder de afbeelding het opschrift 'Sneekweek 1960 Holland-Friesland Regenbogen'. Vier ophanggaten.
De plaquette is afkomstig uit de prijzencollectie van Gerrit Ooms. Geboren 23 juli 1920 te Heerenveen. Verhuisde in 1923 naar Sneek. Beroep: aannemer in de wegenbouw. In zijn vrije tijd zeilde Gerrit Ooms. Eerst in een kano, vanaf 1948 in een Zomerweeldejacht. Vervolgens in een kajuitzeiljacht. En van 1957 tot 1962 in het regenboogjacht Griffioen (zeilnummer 70). In dat jacht deed Ooms meerdere malen aan wedstrijden mee. Op latere leeftijd voer hij in een motorkruiser.

Identificatie
Titel
Plaquette van de Sneekweek van 1960: zeilwedstrijden regenboog Holland-Friesland.
Objectnummer
FSM-1999-116
Objecttype
  • Plaquettes
  • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000016232
Over
Onderwerpen
  • Ronde en platbodemjachten
  • Regenboogklasse
  • Sneekweek
  • Sneek
Werk
Breedte
6.0 cm
Hoogte
8.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden