Datering
Maker Onbekend

Plaquette van de Sneekweek van 1961: zeilwedstrijden regenboog Holland-Friesland.

Plaquette. Rechthoekig van vorm. Koperkleurig. In een cirkelvorm een opgelijmde afbeelding in reliëf van een aantal scherpe zeiljachten. Rechtsonder het gegraveerde opschrift 'Holland-Friesland Regenbogen Sneekweek 1961 K.Z.V.S.'.
De plaquette is afkomstig uit de prijzencollectie van Gerrit Ooms. Geboren 23 juli 1920 te Heerenveen. Verhuisde in 1923 naar Sneek. Beroep: aannemer in de wegenbouw. In zijn vrije tijd zeilde Gerrit Ooms. Eerst in een kano, vanaf 1948 in een Zomerweeldejacht. Vervolgens in een kajuitzeiljacht. En van 1957 tot 1962 in het regenboogjacht Griffioen (zeilnummer 70). In dat jacht deed Ooms meerdere malen aan wedstrijden mee. Op latere leeftijd voer hij in een motorkruiser.

Identificatie
Titel
Plaquette van de Sneekweek van 1961: zeilwedstrijden regenboog Holland-Friesland.
Objectnummer
FSM-1999-117
Objecttype
  • Plaquettes
  • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000016142
Over
Onderwerpen
  • Regenboogklasse
  • Sneek
  • Sneekweek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
7.0 cm
Lengte
10.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden