Datering
Maker Onbekend

Plaquette, zeilprijs van de Sneekweek 1957.

Plaquette met afbeelding van de starttoren van Sneek, waarboven twee geëmailleerde wimpels van de K.Z.V.S (boven) en de SZC (onder). Linksboven een zeiljacht. Beneden: 'Hoofdprijs / Sneekweek / 1957'.
De plaquette van de Sneekweek is afkomstig uit de prijzencollectie van W. Postma uit Grou. Hij deed veelvuldig mee aan zeilwedstrijden in het noorden van het land, met name in de zestien-kwadraat-klasse, maar ook wel in andere klassen.

Identificatie
Titel
Plaquette, zeilprijs van de Sneekweek 1957.
Objectnummer
FSM-1988-449
Objecttype
  • Plaquettes
  • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000012530
Over
Onderwerpen
  • Starttorens
  • Sneekweek
  • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden