Datering
Maker Onbekend

Plaquette. Zeilprijs uitgereikt bij de Sneekweek van 1970.

Plaquette. Voorstelling van enkele gestileerd zeiljachten. Opschrift: 'Sneekweek 1970 / Hoofdprijs'. De plaquette is geplakt op coromandelhout.

Identificatie
Titel
Plaquette. Zeilprijs uitgereikt bij de Sneekweek van 1970.
Objectnummer
FSM-1984-007
Objecttype
 • Plaquettes
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005255
Over
Onderwerpen
 • Sneekweek
 • Sneek
Werk
Breedte
8.0 cm
Hoogte
8.0 cm
Lengte
11.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
 • Coromandelhout
  Coromandel is gestreept ebbenhout dat uit Sulawesi (voorheen Celebes, Indonesië) komt. Dit hout wordt oa gebruikt voor het snijden van fineer voor meubelen, voor inleg- en draaiwerk en voor zolen van blokschaven en deurkrukken. (Haslinghuis)
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden