Datering
Maker Cobi Doevendans

Gedenkpenning van het Fries Scheepvaart Museum te Sneek.

Gedenkpenningen. Brons. VZ: koggeschip en 'MUSEUM NAVALE FRISICUM'. KZ: roerleeuw en '1938-1978 Sneek'. In de rand de inscriptie 'Th. Zijlstra Penningmeester 25-9-1968 30-12-1977'.
De gedenkpenning is in 1978 gemaakt bij de herdenking van het 40-jarig bestaan van de Vereniging Fries Scheepvaart Museum. Eén ervan is uitgereikt aan de in 1977 vertrekkende penningmeester Th. Zijlstra. De penning is ontworpen door Cobi Doevendans te Sneek. De oplage in brons was 600 stuks, de oplage in zilver slechts enkele.

Identificatie
Titel
Gedenkpenning van het Fries Scheepvaart Museum te Sneek.
Objectnummer
FSM-1998-130
Objecttype
 • Gedenkpenningen
  Algemene benaming voor een penning, geslagen ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis (AAT-Ned)
 • Penningen
  Oude term voor muntstuk. Tegenwoordig de algemene benaming voor een op een muntstuk gelijkend voorwerp dat in woord en beeld herinnert aan bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis (gedenkpenning), aan een speciale devotie (devotiepenning) of dient als teken van lidmaatschap (verenigingspenning).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011727
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Cobi Doevendans
Datering
Materiaal
 • Brons
  Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA