Datering
Maker Onbekend

Pot, gevonden in de Domp te Sneek.

Pot, samengesteld uit scherven gemerkt SN-11-g. Zwart aardewerk. Trechtervormig. Grof inheems aardewerk.
De scherven zijn in 1961 gevonden bij een archeologisch onderzoek van de bodem van de wijk De Domp te Sneek. De vondsten gedaan in de Domp te Sneek, wijzen op de aanwezigheid van een nederzetting aldaar in de eerste eeuwen van de jaartelling. De terra sigilata en terra nigra scherven wijzen op contacten met de Romeinen, het inheemse aardewerk lijkt erop geïnspireerd te zijn. Er was ook pre-Romeins Fries aardewerk met streepband. Het geometrisch versierde werd niet aangetroffen.
literatuur: - G. Elzinga 'Nederzettingssporen van rond het begin onzer jaartelling bij Sneek' in: De Vrije Fries 45 (1962), pp. 68-99

Identificatie
Titel
Pot, gevonden in de Domp te Sneek.
Objectnummer
FSM-L-254
Objecttype
 • Potten
  Houders in allerlei grootte en vorm, maar meestal rond, hoofdzakelijk gebruikt voor huishoudelijke doeleinden. Ze zijn er ook van metaal. (AAT-Ned)
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011195
Over
Onderwerpen
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
19.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA