Datering
Maker Onbekend

Pot, gevonden in de Stadsfenne te Sneek.

Pot. Geel aardewerk. Streepband. Twee oortjes. Donker-groene vlekken (aangroei ?).
De pot behoort tot de grote hoeveelheid potten die in 1964 bij opgravingen in de wijk Stadsfenne te Sneek werd gevonden. Onder auspiciën van de R.O.B. werd in 1964 door G. Elzinga een archeologisch onderzoek ingesteld in de bodem van de Stadsfenne te Sneek, als een vervolg op het onderzoek van de Domp in 1961. In de Stadsfenne werden sporen gevonden van een 12de-eeuwse nederzetting. Er werd een groot aantal kunstig gemaakte waterputten aangetroffen, gevuld met een nog groter aantal kogelpotten. Deze kogelpotten zijn uit de begintijd van de kogelpottenperiode. Exemplaren uit de latere periode, herkenbaar aan de standring, werden niet aangetroffen.
literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1964-1965, pp. 23-25 - Sneeker Nieuwsblad 17 sep. 1964, 16 dec. 1965

Identificatie
Titel
Pot, gevonden in de Stadsfenne te Sneek.
Objectnummer
FSM-L-286
Objecttype
 • Potten
  Houders in allerlei grootte en vorm, maar meestal rond, hoofdzakelijk gebruikt voor huishoudelijke doeleinden. Ze zijn er ook van metaal. (AAT-Ned)
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003070
Over
Onderwerpen
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
24.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA