Datering
Maker Albertus Martein J.Hzn. Sustring

Insigne voor bestuursleden van de K.Z.V.S. te Sneek.

Verguld zilveren insigne. Rond met in ajour een voorstelling van een zeilend rond jacht. Het insigne hangt aan een geel-zwart lint.
Het insigne werd gedragen door bestuursleden van de K.Z.V.S. Dit vergulde insigne was van dokter Wieger Jochum Nieuwenhuis te Sneek.
Albertus Martein Sustring. Zoon van Josephus Hendrik Sustring en Akke Johannes Ykema. Getrouwd met Grietje Sytsma. In 1939 werd A.M. Sustring J.Hzn. de compagnon van Johannes Schijfsma (de zoon van Johannes Hendrikus, geboren in 1882). In 1942 nam hij de zaak over. De naam van het bedrijf werd: J. Schijfsma zilversmederij n.v. In 1948 verhuisde de zilversmederij van het Grootzand naar het Kleinzand 48.

Identificatie
Titel
Insigne voor bestuursleden van de K.Z.V.S. te Sneek.
Objectnummer
FSM-1986-373
Objecttype
 • Insignes
  Algemene term voor een onderscheidingsteken dat wordt opgespeld. Het is een materiële herinnering aan een gebeurtenis of draagteken dat rang, aanzien of verbondenheid aanduidt met een georganiseerde entiteit.Het kan tevens een afbeelding zijn van een groter object. Zo kan een profaan insigne verwijzen naar een korps van de strijdkrachten en een religieus insigne naar een vereniging, broederschap, een devotiebeeld of bedevaartsoord.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000010946
Over
Onderwerpen
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Albertus Martein J.Hzn. Sustring
Datering
Materiaal
 • Verguld zilver
 • Zilver
  Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden