Datering
Maker Zilverfabriek Voorschoten

Insigne van bestuursleden van de K.Z.V.S. te Sneek.

Zilveren insigne. Rond met in ajour een voorstelling van een zeilend rond jacht. Het insigne hangt aan een geel-zwart lint.
Het insigne werd gedragen door bestuursleden van de K.Z.V.S. te Sneek. Dit insigne was van J. van der Horst, die erelid was van de K.Z.V.S.. J. van der Horst was de vader van de schenker. Zilverfabriek Voorschoten te Voorschoten gebruikte het meesterteken Koonings II 10450 van 1925-1961.

Identificatie
Titel
Insigne van bestuursleden van de K.Z.V.S. te Sneek.
Objectnummer
FSM-1989-857
Objecttype
  • Insignes
    Algemene term voor een onderscheidingsteken dat wordt opgespeld. Het is een materiële herinnering aan een gebeurtenis of draagteken dat rang, aanzien of verbondenheid aanduidt met een georganiseerde entiteit.Het kan tevens een afbeelding zijn van een groter object. Zo kan een profaan insigne verwijzen naar een korps van de strijdkrachten en een religieus insigne naar een vereniging, broederschap, een devotiebeeld of bedevaartsoord.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000004794
Over
Onderwerpen
  • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
7.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Zilverfabriek Voorschoten
Datering
Materiaal
  • Zilver
    Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden