Datering
Maker Onbekend

Knoopgatinsigne van de Friesche Bond van IJsverenigingen.

Knoopgatinsigne. Zilver met in emaille het wapen van Friesland met daarover heen een banderol met daarop de letters 'B.V.IJ.' (Friesche Bond van IJsverenigingen). Rond de bovenkant van het wapen een ring met daarop 'BESTUUR'.
Het insigne heeft behoord aan Andries Dam, geboren te Huizum 3 aug. 1903 en overleden te Leeuwarden op 24 april 1995.
literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1995, p. 28

Identificatie
Titel
Knoopgatinsigne van de Friesche Bond van IJsverenigingen.
Objectnummer
FSM-1995-407
Objecttype
  • Insignes
    Algemene term voor een onderscheidingsteken dat wordt opgespeld. Het is een materiële herinnering aan een gebeurtenis of draagteken dat rang, aanzien of verbondenheid aanduidt met een georganiseerde entiteit.Het kan tevens een afbeelding zijn van een groter object. Zo kan een profaan insigne verwijzen naar een korps van de strijdkrachten en een religieus insigne naar een vereniging, broederschap, een devotiebeeld of bedevaartsoord.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000009792
Werk
Breedte
2.5 cm
Hoogte
3.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Zilver
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden