Datering
Maker Wijnands en Van Rensen

Medaille van de Friesche Elfstedenweek van 1946.

Medaille. Rond van vorm. Bronskleurig. VZ: afbeelding van een zeiljacht en het omschrift "Friesche Elfstedenweek". KZ: een vlag, het jaartal 1946 en het omschrift " Zeilvereeniging De Meeuwen". De medaille wordt bewaard in een doosje van medaillehuis Wijnands en van Rensen te Amsterdam.
De Elfstedenweek is een vaar-toertocht voor zeil- en motorboten langs de elf steden. De tocht werd georganiseerd door zeilvereniging De Meeuwen te Leeuwarden. Deze medaille is behaald door Tjalling de Jong te Leeuwarden, een neef van de schenkster. Hij had een lederwarenhandel in de Grote Kerkstraat te Leeuwarden. In zijn vrije tijd reisde hij veel en beoefende hij de zeilsport.

Identificatie
Titel
Medaille van de Friesche Elfstedenweek van 1946.
Objectnummer
FSM-2003-077
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000018775
Over
Onderwerpen
 • Elfstedenweken
 • Zeiltoertochten
 • Meeuwen, De
Vervaardiging
Maker
 1. Wijnands en Van Rensen
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden