Datering
Maker Onbekend

Zwarte jas, behorend bij een mannenkostuum.

Lange jas van zwarte stof met revers. van de jas zijn de mouwen gevoerd met bruin-beige-rood gestreepte stof. Op het linker voorpand een borstzak. Achter in het midden een split met aan weerszijden daarvan achterzakken. De jas sluit met 2 x 3 knopen en knoopsgaten. De jas kan zowel links als rechtsgesloten worden.
De herkomst van het kostuum is niet bekend.

Identificatie
Titel
Zwarte jas, behorend bij een mannenkostuum.
Objectnummer
FSM-1994-616-A
Objecttype
 • Kostuums
  De kleding van een acteur of actrice die een personage speelt in een toneelstuk of een film. Men gebruikt de term ook in het algemeen voor de kleding van personen die een rol of een personage spelen, zoals tijdens carnaval of Sinterklaas. (AAT-Ned)
 • Jassen
  Mantel die buiten over het habijt kon worden gedragen.Bovenkleding gevormd naar het bovenlichaam en doorlopend tot beneden de heuplijn, open aan de voor- of zijkant en in het algemeen met mouwen. Ook soortgelijke overkleding gedragen ter bescherming tegen het weer. (AAT)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008988
Werk
Breedte
48.0 cm
Hoogte
84.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Laken
  Textiel die is geweven, gevilt, gebreid, geknoopt, gevlochten, getwijnd, geklopt of op een andere manier tot een plat stuk gemaakt. Gebruik `garen' voor textiel in de vorm van doorlopende lange draden van fijne vezels door die te winden, te spinnen, te vlechten of te twisten. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden