Datering
Maker Onbekend

Draagteken met het opschrift 'Posterijen'.

Draagteken van een postbode. Ovaal schild van messing met het opschrift 'POSTERIJEN' en daaronder het rijkswapen. Het draagleertje is gebroken.
Afkomstig van Marten Atema, postbode in Sneek. Hij was de vader van de schenkster. Marten Atema, postbesteller te Sneek. Geboren te Rauwerd op 24 april 1857. Gehuwd te Huizum op 17-11-1881 met Tijtje Johannes Meijer (Akkrum 5 april 1850, Sneek 17 nov. 1938). Overleden op 09-02-1936 te Huizum.

Identificatie
Titel
Draagteken met het opschrift 'Posterijen'.
Objectnummer
FSM-1980-195
Objecttype
  • Draagtekens
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001840
Over
Onderwerpen
  • Posterijen
  • Sneek
Werk
Breedte
7.0 cm
Hoogte
9.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Messing
    Legering van koper en zink, z.g. geelkoper. Hiervan werden talloze voorwerpen gegoten, zoals kronen, lezenaars, koorhekken of onderdelen daarvan. Men noemde dit geelgieterswerk. (Haslinghuis)
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA