Datering
Maker Onbekend

Plaquette van de V.V.V. Sneek, uitgereikt aan P.J. de Hoop.

Plaquette. Verzilverd brons. Afbeeling van het wapen van Sneek in een lauwerkrans en 'VVVS'. Omschrift: 'VREEMDELINGENVERKEER SNEEK'. Onder het wapen de inscriptie: 'AAN / P.J. de HOOP / BIJ ZIJN BENOEMING / TOT EERELID / 12 FEBRUARI 1937'.

Identificatie
Titel
Plaquette van de V.V.V. Sneek, uitgereikt aan P.J. de Hoop.
Objectnummer
FSM-1980-146
Objecttype
 • Plaquettes
 • Eretekens
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001792
Over
Onderwerpen
 • V.V.V.
 • Burgemeesters
  Balk in kap van de bovenkruier onder de windpeluw en over de overring. (Sipman Molentekeningen)Brengt d.m.v. vaste houtverbindingen verband tussen de voeghouten. Het achtereind van de steunder (tempelbalk, stormbalk of burgemeester) is onder of in de steunferbalk bevestigd. In molens waarin de lange spruit voor het bovenwiel ligt, is die tevens de steunderbalk. Komt niet voor op de binnenkruiers, daar bevinden zich de hangeniersbalken - zie aldaar.
 • Sneek
Werk
Breedte
6.0 cm
Hoogte
8.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Verzilverd metaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA