Datering
Maker J.M. van Kempen

J.M. van Kempen, Voorschoten - zilveren lepel.

Zilveren lepel. De steel heeft een accoladevormige berkoning en is met enkel lof aan de bak bevesigd. De rand is verbogen.
J.M. van Kempen te Voorschoten gebruikte het meesterteken Koonings II 10858 van 1858-1924.

Identificatie
Titel
J.M. van Kempen, Voorschoten - zilveren lepel.
Objectnummer
FSM-1979-450
Objecttype
  • Lepels
    Keukengerei voor het bereiden, opdienen of nuttigen van voedsel; bestaat uit een komvormige schep aan een steel. (AAT-Ned)
  • Bestek
    Het bestek is het eetgerei, de vork, de lepel en het mes dat gebruikt wordt om mee te eten en om de maaltijd op te dienen. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000001630
Werk
Breedte
4.0 cm
Hoogte
cm
Lengte
21.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. J.M. van Kempen
Datering
Materiaal
  • Zilver
    Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA