Datering
Maker Onbekend

Booromslag met ratel.

Booromslag met ratel.
Schenker Romke Poelstra (1930-1999) was werkzaam bij de mast- en blokmakerij van Sybren Kuipers aan de Eerste Oosterkade te Sneek. Van 1980 tot en met 1991 was hij conciërge in het Fries Scheepvaart Museum.
literatuur: - A.K. Mulder, Ald Ark (Leeuwarden, 1990)

Identificatie
Titel
Booromslag met ratel.
Objectnummer
FSM-1983-212
Objecttype
  • Booromslagen
    Booromslagen zijn metalen handgereedschappen om gaten te kunnen boren. Nadat de gewenste spiraalboor in de booromslag is vastgeklemd, kan men beginnen met boren door aan het wiel van de booromslag te draaien. Booromslagen zijn er in verschillende typen en uitvoeringen. Elk materiaal vergt een speciale spiraalboor. Naast de spiraalboren zijn er nog diverse losse andere boren in de handel voor andere boorbewerkingen, zoals de centerboor en de verzinkboor. Ook deze boren zijn er in diverse maten.
  • Boren
    Werktuig met aan het uiteinde een smal puntje waarmee draaiende een rond gat gemaakt kan worden in een harde stof. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000000707
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden