Bouwjaar

PI 49

1.7.43. nieuw ingeschreven, tevoren niet voor de visscherij gebezigd. 30.1.46 doorgehaald. 16.4.45. wordt niet meer voor de visscherij gebezigd. gebouwd in 1936.

Identificatie
Type
Scheepsregistratie
Visserijnummer
PI 49
Gemeente
Philippine
Titel
PI 49
Datum inschrijving
1943-06-19
Objectnummer
CVR016397
Museum
Centraal Visserijregister
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/cvr-cvr-40016397
Schip
Scheepstype
  • sloep
    A decked sailing vessel, having fore-and-aft sails (including a single headsail and often a gaff main) on a single mast. Several variants have been recognised within this generalised type of vessel, which was used for a variety of purposes.Te gebruiken voor zeilschepen met gaffeltuig, met één mast en één of twee grootzeilen. (AAT)Een sloep is in bepaalde gevallen een klein scheepstype dat op het dek van een groter schip werd meegevoerd. Daarnaast is ze, zie onder bij vissloep, echter ook vele jaren als onafhankelijk zeevaartuig in gebruik geweest. (Wikipedia)
Materiaal
  • hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Type visserij
Met hanenrijven op kokhanen en spuitvisch in den Braakman.
Volume
1 m3
Werf & Eigenaar
Eigenaren
1912  Damme, Petrus Clement van
Philippine. Eiland D.11
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie 1 januari 2018
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Philippine

Trefwoorden