Datering

Boerderij Walter

Willem Walter trok omstreeks 1900 met zijn gezin in deze stadsboerderij. Hij hield zes koeien, enkele kalveren en een paard. In de zomer graasde het vee op weiland buiten de stad. Walter moest dan twee maal per dag naar de wei om de koeien te melken. ‘s Winters stonden koeien en paard in de stal. Dan moest er gezorgd worden voor afvoer van de mest. Een naastgelegen huisje werd ingericht als kalverstal en spoelhok. Oorspronkelijk koopmanshuis, later tot boerderij geworden (in 1832 geregistreerd als schuur met erf, dus niet bewoond) pas in 1877 bij splitsing in: Huis (= woning) van 17 m' en Huis en Erf van 127 m'.

Deel, stal, keuken waarachter instalatie ruimte (was binnenplaatsje met varkensstal), woonkamer met twee bedsteden, melkkamertje, kleinveestal, grote kelder onder de kamer en twee kleine onder bedsteden, waarvan een overkluisd, ruime hooizolders.

Identificatie
Titel
Boerderij Walter
Objectnummer
HK-2
Objectcategorie
Gebouwen
Objecttype
  • stadsboerderij
    Stadsboerderijen zijn boerderijen die in een stad, vaak binnen de stadssmuren, zijn gelegen. De stad bood bescherming, het platteland niet. De weidegrond lag buiten de stad.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-76199
Werk
Breedte
750 cm
Diepte
1504 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Harderwijk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Frank Bedijs , Frank Bedijs