Datering

Propaganda voor Zuiderzeemuseum

Jonge vrouw in Urker klederdracht op straat tijdens een reclamecampagne voor het Zuiderzeemuseum.

Identificatie
Titel
Propaganda voor Zuiderzeemuseum
Objectnummer
F007799
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-63322
Over
Onderwerpen
 • Adverteermiddel
  Objecten oorspronkelijk gemaakt om de publieke aandacht te vragen voor een product, dienst of evenement en een specifieke reactie met betrekking tot een product, dienst of evenement uit te lokken.
 • Zuiderzeemuseum Enkhuizen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Alkmaar

Trefwoorden