Datering
Maker onbekend

Interieur van slagerij

Interieur van een slagerij. Vrouw met klein jongetje in matrozenpakje staat tussen de toonbanken. Er zijn acht slagers aan het werk. Op de toonbank staan weegschalen.

Identificatie
Titel
Interieur van slagerij
Objectnummer
F054736
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-62207
Over
Onderwerpen
 • Slagerij
  Slagerswinkels zijn winkels gespecialiseerd in vlees en vleeswaren. De uitbater, vaak ook de eigenaar, noemt men de slager. Slagerijen verkopen voornamelijk rund- en varkensvlees. Wild en gevogelte wordt verkocht in poelierwinkels. Vaak worden geslachte dieren aangeleverd vanaf het slachthuis, en in de slagerij tot product verwerkt dat aan de consument verkocht wordt.(Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
 • Winkelinrichting
 • Groepsportret
  Een groepsportret is in de beeldende kunst een portret van meerdere personen. (Wikipedia)
 • Weegschaal
  Toestel waarin of waarmee gewogen wordt, t.w. in de praktijk, in de handel (in het laboratorium spreekt men alleen van balans). (ABR)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden