Datering
Maker onbekend

Portret

Portret van een gezin uit Marken: bij de deuropening staat vader, moeder met dochter en zoon. Vader en dochter dragen klederdracht.

Identificatie
Titel
Portret
Objectnummer
F052585
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-61465
Over
Onderwerpen
 • Gezin
  Gemeenschap van man en/of vrouw en eventuele kinderen.
 • Groepsportret
  Een groepsportret is in de beeldende kunst een portret van meerdere personen. (Wikipedia)
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken

Trefwoorden