Datering
Maker Thedo Fruithof

Haringtrekkersvlet

De haringtrekkersvlet uit Den helder deze is nu gesloopt. Hier wordt de vlet op een oplegger door een tractor verreden naar een plek.

Identificatie
Titel
Haringtrekkersvlet
Objectnummer
F044969
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-56044
Over
Onderwerpen
  • Haringvlet
    Naam van scheepstype; overnaadse rondspantvlet die in Huisduinen en Den Helder werd gebruikt voor het vissen op volle haring.Kleine roeiboten (vletten) gebruikt door de haringtrekkers van Nieuwediep bij Den Helder om vanaf het strand de haringzegen uit te zetten en binnen te halen. (MARDOC)Grote houten vlet, gebruikt voor de visserij, vletwerk, als reddingboot, bij bergingen en soms als zelfs als lichter. Deze vletten boden vaak plaats aan 6 tot 10 roeiers plus een roerganger, die een stuurriem hanteerde. (De Binnenvaart)
Vervaardiging
Maker
  1. Thedo Fruithof ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA