Datering
Maker Hans (Leer) Wrede

"ZUR WAAGE" Leer-Ostfriesland

Café in het waaggebouw te Leer in Oost-Friesland. Kijkje in de gelagkamer. Aan de wand een Friese klok, wapens, lepelrek en borden.

Identificatie
Titel
"ZUR WAAGE" Leer-Ostfriesland
Objectnummer
F023075
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-40510
Over
Onderwerpen
 • Waaggebouw
  Waaggebouwen zijn hallen waarin evenaars of balansen staan opgesteld voor het door de overheid afwegen van handelswaren, ook van wagenvrachten en vee. Daarom zijn waaggebouwen vaak vrijstaand, aan drie of vier zijden voorzien van ruime ingangen en van een of meer luifels. Gewoonlijk bevonden zich boven de weeghallen verdiepingen voor bestuursruimten en gelagzalen. Waaggebouwen kunnen ook onderdeel uitmaken van een complex zoals een stadhuis.
 • Café
  Een café is een uitgaansgelegenheid waar dorpse of stadse zaken worden besproken onder het genot van alle mogelijke drank (sterke drank, wijn, bier, koffie, thee, frisdrank). (Wikipedia)
 • Interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
 • Friese klok
  Algemene benaming voor in Friesland vervaardigde klokken aan het eind van de 17e eeuw tot ca. 1880; de bekendste typen zijn de Friese stoelklok en de Friese staartklok.
Vervaardiging
Maker
 1. Hans (Leer) Wrede ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Leiden

Trefwoorden