Datering
Maker Pieter Jonker

Herv. Kerk Slootdorp W.M.

Steenlegging en inwijding van de kerk door H.K.H. Prinses Juliana op 25 mei 1932. Vlagvertoon bij de kerk. Groepen mensen en auto's op straat. Op 27 augustus werd de kerk in gebruik genomen.

Identificatie
Titel
Herv. Kerk Slootdorp W.M.
Objectnummer
F022151
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-39614
Over
Onderwerpen
 • Kerkgebouw
  Kerken zijn gebouwen waar de christelijke godsdienstoefening wordt gehouden. Aanvankelijk was de altaarruimte het belangrijkste onderdeel. In de verschillende katholieke liturgieën is deze dat nog. Sinds de Hervorming ook als preekkerk. Een parochie wordt bediend door een parochie- of kerspelkerk. Als aan de kerk een kapittel van kanunniken is verbonden, spreekt men van een collegiale of kapittelkerk. Een stifts-, abdij- of kloosterkerk behoort bij een kloostergemeenschap. De hoogste rang bezit een kathedraal of dom. (Haslinghuis)
 • Auto
  Een auto of automobiel (van Grieks auto- ('zelf') en Latijn mobile ('bewegend') is een zelfstandig voortbewegend rijtuig om mensen, voorwerpen en/of dieren te verplaatsen.
 • Feest
  Feesten zijn een samenkomsten van een onbepaald aantal personen ter gelegenheid van een heuglijke gebeurtenis of een gedenkdag. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. Pieter Jonker ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Slootdorp
 • Leiden

, –

Trefwoorden