Datering
Maker Valentijn Bing

PROVINCIE OVERIJSSEL. Kamper-eiland.

Voorstelling van drie personen in een interieur. Links een zittende vrouw, op de rechter zij gezien. In het midden een zittende man, deels schuilgaand achter de zittende vrouw, van voren gezien. Rechts een staande vrouw, van voren gezien. De zittende vrouw heeft haar linker voet op een stoof gezet. Aan haar stoel hangt een strohoed. Op de achtergrond is links een kast met kaststel weergegeven en rechts een schoorsteen waarboven een bordenrek.

Identificatie
Titel
PROVINCIE OVERIJSSEL. Kamper-eiland.
Objectnummer
F018761
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-36827
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Woninginrichting
  Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
 • Tekenkunst
  Kunst om iets in lijnen en tinten af te beelden.
 • Voetstoof
  Stoven zijn kachels met platte pijp waarop wordt gekookt. Bekend zijn onder andere de Mechelse stoven. (Van Dale)
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Kampereiland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden