Datering
Maker Klaas Maaskant

het laatste bootje door het sluitgat in "De Vlieter" 27 Mei 1932.

Een keileemkraan schept keileem uit een bak van de M.U.Z.

Identificatie
Titel
het laatste bootje door het sluitgat in "De Vlieter" 27 Mei 1932.
Objectnummer
F018633
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-36753
Over
Onderwerpen
 • Dijkbouw
  Aanleg van dijken.
 • Afsluitdijk
 • Werkschip
  Vaartuig, met eigen voortstuwing, dat gebruikt wordt om werkzaamheden in of langs het water uit te voeren. (debinnenvaart.nl)
 • Hef- en trekwerktuig
  Onder de hef- en trekwerktuigen worden alle soorten werktuigen verstaan, die een hefinrichting bevatten en werktuigen, die een trekinrichting hebben.
 • Zuiderzeewerken
 • Keileem
  Met grondmorene wordt het sediment bedoeld dat door gletsjers en ijskappen wordt meegevoerd en onder het ijs wordt afgezet. (Wikipedia)Keileem is een afzetting die bestaat uit een grondmassa van klei, silt en zand, waarin ook grind en (zwerf)stenen voorkomen. Keileem is onder gletsjers of landijskappen is gevormd en is zeer compact en slecht water doorlatend. Het komt in Nederland vooral voor in de noordelijke provincies voor. Vanwege deze fysieke eigenschappen is keileem veel gebruikt bij dijkbouw, o.a. in de Afsluitdijk.Keileem is een afzetting die bestaat uit een grondmassa van klei, silt en zand, waarin ook grind en (zwerf)stenen voorkomen. Keileem is onder gletsjers of landijskappen is gevormd en is zeer compact en slecht water doorlatend. Het komt in Nederland vooral voor in de noordelijke provincies voor. Vanwege deze fysieke eigenschappen is keileem veel gebruikt bij dijkbouw, o.a. in de Afsluitdijk.
Vervaardiging
Maker
 1. Klaas Maaskant (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden