Datering
Maker Adriaan Gerard van Agtmaal

Terschellinger Kleederdracht

Boerenerf met een vrouw in klederdracht die kippen voert en een man met pijp zittend op een hek. Op de achtergrond staat opgetast hooi, een paar schapen en links een boenhoek voor melkersspullen. De boerin gebruikt een zeemanssouvenir - een beschilderde Riganap - om de kippen te voeren!

Identificatie
Titel
Terschellinger Kleederdracht
Objectnummer
F017103
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35312
Over
Onderwerpen
 • Boerenerf
  Boerenerven zijn verharde of onverharde erven direct om een boerderij gelegen en bieden ruimte voor activiteiten en opslag die bij de boerderij horen zoals een dorsvloer, stallen, hokken en schuren maar ook tuinen, boomgaarden en geriefhout. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Pluimvee
 • Schaap
  Schapen (Ovis) zijn een geslacht van holhoornige hoefdieren uit de onderfamilie Caprinae. Tot dit geslacht behoren het schaap en zijn wilde verwanten als de moeflon, de argali en het dikhoornschaap.
 • Zuivelobject
  Zuivelobjecten zijn alle installaties en/of bedrijven waar zuivel wordt verwerkt tot een zuivelproduct.
Vervaardiging
Maker
 1. Adriaan Gerard van Agtmaal ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Terschelling
 • Leiden

, –