Datering
Maker onbekend

Smeepoortstraat HARDERWIJK

De Smeepoortstraat te Harderwijk. Paard en wagen in de straat. Voor het pand links een transportfiets met mand.

Identificatie
Titel
Smeepoortstraat HARDERWIJK
Objectnummer
F015529
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-33850
Over
Onderwerpen
  • Straat
    Weg van zeer plaatselijk belang, gelegen binnen bebouwd gebied. (BRT)
  • Woonhuis
    Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
  • Paard-en-wagen
    De term paard en wagen stamt uit de tijd waarin naast een stijgend aantal gemotoriseerde voertuigen ook nog veel met trekdieren aangespannen wagens en karren gebruikt werden in het verkeer. (Wikipedia)
  • Paard
    Het paard (Equus ferus caballus) is een gedomesticeerd hoefdier uit de orde der onevenhoevigen, een van de ongeveer tien huidige soorten uit de familie der paardachtigen (Equidae). Het gedomesticeerde paard wordt voornamelijk gehouden als rij- en trekdier. (Wikipedia)
  • Mand
    Bak gemaakt van gevlochten rotan of tenen voorzien van een handvat. (ABR)Tenen mandEen mand is een gevlochten object, ook wel korf genoemd, en soms voorzien van oren of hengsel om ze gemakkelijker te kunnen dragen en dient om iets in te doen. De mand is daarbij van alle kanten behalve de bovenkant afgesloten. Die kan soms gedicht worden met een deksel. Van oudsher zijn wilgentenen, stro, gras, rotan, pitriet en houtspanen populaire materialen om manden van te maken. Tegenwoordig worden ook papier, metaaldraad en kunststoffen gebruikt.
  • Stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Harderwijk

Trefwoorden