Datering
Maker M. Visser

Ring

Een ring als symbool voor de trouwbelofte is al eeuwen oud. In de achttiende eeuw kreeg de vrouw een ring van de man als onderpand, zodat hij de trouwbelofte niet kon ontkennen. Deze ring wordt vanwege het motief van een gekroond hart met handen, ‘handjes samen’ genoemd.

Vingerring, met decoratie in de vorm van twee handen, een hart omringend (Zgn. Handjes samen); ingeslagen I Belastingmerk tussen 1906 en 1953, M2V

Identificatie
Titel
Ring
Objectnummer
001977
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
 • ring (sieraad)
  Een ring wordt dagelijks gedragen door kardinalen, bisschoppen, abten, abdissen en prelaten. De ring is vervaardigd uit edelmetaal, werd veelal versierd met eensteen en kan voorzien zijn van een ruimte voor een reliek. Tegenwoordig ook eenvoudig uit-gevoerd. Kardinalen droegen een ring met een saffier. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Vervaardiging
Maker
 1. M. Visser (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • zilver
  Pure metallic element having symbol Ag and atomic number 47; a malleable, ductile, white metal with characteristic sheen, considered a precious metal. Silver is widely distributed throughout the world, occurring rarely as metallic silver (in Peru, Norway) but more often as silver-gold alloys and silver ore. Today silver is obtained as a byproduct in the refinement of gold, lead, copper, or zinc ores. Silver was smelted from the ore galena as early as 3800 BCE. As a pure metal, silver is second to gold in malleability and ductility, can be polished to a highly reflective surface, and used -- typically in an alloy, in jewelry, coinage, photography, mirrors, electrical contacts, and tableware. (Project Fotografie)Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Techniek
 • gieten (metaal)
  Het smelten (in verband met glas ook het fuseren) en in een vorm gieten van materialen, bijvoorbeeld metaal of glas.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 22 mei 1950
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Groningen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae

Trefwoorden