Datering
Vervaardiger J. Loeff

Botter BU 12 onder zeil

De botter BU 12 zeilend met de grote kluiffok (vol zeil), vissend met de dwarskuil. Mooi weer, te weinig wind. Aan de zijkant is van de dwarskuil nog net de uitstekende dwarskuilstok te zien. De aak in de fok.

Identificatie
Titel
Botter BU 12 onder zeil
Objectnummer
F005718
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-30628
Over
Trefwoorden
 • IJsselmeer
 • botter
  Een middelgroot vissersschip met een relatief hoge voorsteven en een laag open achterschip. (Licht aan boord (2010))
 • zeilen (activiteit)
 • dwarskuil
  Kleine kuil die aan loef schuin achter het schip aangesleept wordt. Hij wordt opengehouden door de kuiltouwen waarvan het voorste vanaf de voorsteven via een uitgestoken boom de kuilstok naar de ene oorstok loopt en het achterste kuiltouw rechtstreeeks vanaf de achtersteven naar de andere. De benaming is ontleend aan het dwars-vooruit drijven van het vaartuig gedurende het vissen. (MARDOC)Trechtervormig net dat werd opengehouden door touwen die bevestigd waren aan voor- en achterschip van een botter, waarbij dit schip wegzeilde in dwarsscheepse richting.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. J. Loeff
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA

Trefwoorden