Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Demonstratie plooien van driestrookmuts op plooirek

Mevrouw Dien Bakker, hulleplooister te Midsland demonstreert het plooien van de strook voor de driestrookmuts. Zij draagt het schootjak en de driestrook muts. De hele strook kant ligt op het plooirek met plooipennen.

Identificatie
Titel
Demonstratie plooien van driestrookmuts op plooirek
Objectnummer
F003555
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-29279
Over
Onderwerpen
 • Textielbewerking
  Het bewerken van textiel of textielmateriaal om iets te vervaardigen of om het voor een bepaald doel geschikt te maken.
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Terschelling

, –

Trefwoorden