Datering

Kaart van het Waterschap de Berlikumer polder

Kaart van het Waterschap de Berlikumer polder. De kaart heeft een schaal van 1:5.000. De kadastrale perceelnummers staan op de kaart vermeld.

Uitgebreide beschrijving

Titel en schaal rechtsboven. - Linksonder een 'Verklaring' van tekens. - Noordpijl linksboven ; noorden boven. - Rechtsonder de tekst: Behoort bij het voorstel van de Gedeputeerde Staten tot oprichting en reglementeering van dit waterschap, 1911. - De kadastrale perceelnummers staan op de kaart vermeld.; - Kaart gesneden en geplakt op linnen, afmetingen in gevouwen toestand 20 x 11 cm. Schaal 1:5.000. - [s.l. : s.n.], 1911. - 1 kaart : lithografie ; 52 x 59,5 cm. De kadastrale perceelnummers staan op de kaart vermeld.

Identificatie
Titel
Kaart van het Waterschap de Berlikumer polder
Objectnummer
013162
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • waterschapskaart
  Landkaart/topografische kaart van een polder of dijkgebied, meestal gemaakt in opdracht van een waterschap, hoogheemraadschap of dijkgraaf.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-2287
Over
Trefwoorden
 • cartografie
  De wetenschap of de kunst van het kaarten maken. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
59.5 cm
Hoogte
52.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • linnen
  Linnen is textiel gemaakt van de vezels van vlas; het wordt onder meer gebruikt als drager voor schilderijen.
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • lithografie (techniek)
  Steendruk. Prent die is gedrukt door middel van een afgeplatte steen en de daarop aangebrachte tekening of schildering. De steen is zodanig voorbewerkt dat de drukinkt alleen hecht op het vette materiaal waarmee de voorstelling op de steen is aangebracht. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Berlikum
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden