Datering
Vervaardiger François Hendrickx

Durgerdam - raadhuis

Één van de foto's uit de serie van "18 Gezichten op het IJsselmeer".

Kleurenfoto van gezicht op het oude raadhuis van Durgerdam. Geprint op Epson Enhanced Matte papier met Epson K3 inkt op een Epson 9800 printer, geplakt op dibond, met ophangframe.

Identificatie
Titel
Durgerdam - raadhuis
Objectnummer
B001613
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-18134
Over
Trefwoorden
 • raadhuis
  Gebouw waar burgemeester en vroedschap, de raad, bijeenkwam, en waar door de schout of vierschaar recht werd gesproken, rechthuis. De naam werd ook in steden gebruikt. (Haslinghuis)
 • IJsselmeer
 • winter
  Meestal het koudste seizoen van het jaar, tussen herfst en lente. (AAT)
Werk
Breedte
75.0 cm
Hoogte
60.0 cm
Diepte
3.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. François Hendrickx (fotograaf)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 28 september 2007
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Durgerdam
fotograaf

François Hendrickx

Bergen op Zoom, 1959
Lees meer
RKD

Trefwoorden