Datering
Vervaardiger Henricus (Jr.) (1809-1877) Uden Masman

Authentiek verhaal der wonderbare redding van Klaas Klaassen Bording en zijne beide zonen

Authentiek verhaal der wonderbare redding van Klaas Klaassen Bording en zijne beide zonen

Uitgebreide beschrijving

Authentiek verhaal der wonderbare redding van Klaas Klaassen Bording en zijne beide zonen, na een veertiendaagsch omzwerven op het drijvend ijs in de Zuiderzee / [door H. Uden Masman Jr. ; met een naschrift van E. Ekker]. - Gedrukt te Zwolle, : bij R. van Wijk, Anths. Zoon, 1849. - 28, 3 p., [1] uitsl. krt. ; 22 cm Uitgeg. ten voordeele der geredden door eene Commissie te Vollenhove. Met uitslaande kaart van de tocht door de Zuiderzee.

Identificatie
Titel
Authentiek verhaal der wonderbare redding van Klaas Klaassen Bording en zijne beide zonen
Objectnummer
023473
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • boek
  Verzamelingen van houten of ivoren tabletten, of vellen papier, perkament of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn, en die aan elkaar zijn geregen of gebonden. Gewoonlijk vele gevouwen en gebonden bladen met ononderbroken drukwerk of tekst; wanneer het gedrukt materiaal betreft gaat het vooral om een gebonden band of een band van redelijke formaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17698
Over
Trefwoorden
 • wintervisserij
  Het vangen van vis onder het ijs, zoals op bot, spiering enz.
 • visserman
  Vissers zijn ambachtslieden die als beroep hebben het vangen en verhandelen van vis. Er is onderscheid te maken tussen vissers die op de binnenwateren vissen op zoetwatervis en vissers die actief zijn op zee met het vangen van zeevis en allerlei andere grote en kleine zeedieren. Het beroep van visser is al heel oud. (Van Dale)
Werk
Hoogte
21 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Henricus (Jr.) (1809-1877) Uden Masman (vervaardiger)
 2. E. Ekker
 3. R. van Wijk Anthsz. (uitgever)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
vondst 24 mei 2005
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch , d/Arch , d/Arch , d/Arch , d/Arch , d/Arch

Trefwoorden