Datering
Maker Jan Wolthers

Westfriese boerenbruiloft

Opgevoerde boerenbruiloft tijdens het zeshonderd jarig bestaan van de stad Hoorn. Mensen in Westfriese costuums zitten aan lange gedekte tafels aan de Roode Steen.

Identificatie
Titel
Westfriese boerenbruiloft
Objectnummer
F072475
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-111838
Over
Onderwerpen
  • Klederdracht (Westfriesland)
  • Bruiloft
    Ceremonies of riten waarbij een paar in het huwelijk wordt verbonden, met de bijbehorende festiviteiten. Voor de staat van het huwelijk, gebruik huwelijk (sociale constructie). (AAT)Ceremonies or rites joining a couple in matrimony, with its attendant festivities. For the state of marriage, use "marriage (social construct)." (AAT)
  • Feest
    Feesten zijn een samenkomsten van een onbepaald aantal personen ter gelegenheid van een heuglijke gebeurtenis of een gedenkdag. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. Jan Wolthers ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Hoorn NH
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden