Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Zuiddijk 119/121

Het oude koopmanshuis Zuiddijk 119. Het pand ernaast nr. 121 is in oude stijl gerestaureerd en doet tegenwoordig dienst als practijkruimte. Achter de voordeur van nr. 119 ligt nog een grote koperen bak verzonken, met een afvoer onder de dorpel door naar buiten voor het lozen van zeewater. Voor de ingebruikname van de Oranjesluizen sloeg dit met sterke westerstormen, over de Noorder IJ en Zeedijk (nu Zuiddijk, Hoogendijk en Nauernaschedijk) en kwam dan onder de voordeur door. De heer B. IJskes heeft persoonlijk nog mensen gekend, die wisten dat er in Zaandam eb en vloed was.

Identificatie
Titel
Zuiddijk 119/121
Objectnummer
F071059
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-108574
Over
Onderwerpen
  • Herenhuis
    Herenhuizen zijn woonhuizen voor aanzienlijken, vooral buiten de steden. Deze herenhuizen komen voor op buitenplaatsen in bosrijke gebieden of langs rivieren.
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Zaandam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden