Datering
Maker Siebe Jan Bouma

De Haven van Volendam

Gezicht over de dijk en de haven. Wandelende vrouw in dracht op de rug gezien: Hilletje Butter. De botters zijn dwarskuilders. Achterin de kotter VD 10. De was hangt in de roop.

Identificatie
Titel
De Haven van Volendam
Objectnummer
F070340
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-106656
Over
Onderwerpen
 • Havengezicht
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Roop (waslijn)
  Om elkaar gedraaide dubbele waslijn waartussen te drogen wasgoed wordt geklemd (dus zonder wasknijpers).
Vervaardiging
Maker
 1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden