Datering
Maker onbekend

Hindelooper onderst oerlof voor de zomer van gestreept paarsbedrukt katoen en frontje van sits en bedrukt katoen; zonder mouwen.

Lijf van Europees bedrukt katoen met paars-beige gefigureerde streep, twee voorpanden en smal rugpand met gebogen naden naar het armsgat, gerend vanaf de taille. Ingezette geer aan weerszijden bij de heupen. Lijf is bij armsgaten tot aan de hals verstevigd met laag baai. Frontstukjes van Indiase sits met kruisgrond en grillige vlakjes en bedrukt katoen met bladmotief. Voering van wit katoen in platbinding, zeer schoon. Boord is van ‘stems’, zijden fluweel. Langs opening MV afgezet met langetband met afwisselend bloempot en hartjes op wit linnen grond. Sluit met 4 haken en ogen bovenaan en 9 in de taille. Beleg voorzijde en boord is van bedrukt katoen, plaatdruk met blauw. Langs naden en geren is op 2 cm afstand een sierstiksel met rode zijde, alleen door bovenste stof.

Identificatie
Titel
Hindelooper onderst oerlof voor de zomer van gestreept paarsbedrukt katoen en frontje van sits en bedrukt katoen; zonder mouwen.
Objectnummer
T1956-386
Objecttype
  • underst oerlof
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fm-collect-61655
Werk
Breedte
37.0 cm
Hoogte
63.0 cm
Museum
Fries Museum
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend
Datering
Materiaal
  • katoen
    Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
  • linnen
    Linnen is textiel gemaakt van de vezels van vlas; het wordt onder meer gebruikt als drager voor schilderijen.
Aankoop & Licentie
Licentie
Alle rechten voorbehouden