Datering
Maker Onbekend

Vest van het trouwpak van scheepsbouwer G.S. van der Werf.

Vest. Zwart laken, rondom afgebiesd. Drie buitenzakken zonder klep. Het vest wordt gesloten met vijf knopen en knoopsgaten.
De jas kan zowel links als rechts overslaand gesloten worden met vier knipen en knoopsgaten. Het vest is van zwart laken en is rondom afgebiesd. Drie buitenzakken zonder klep. Het vest wordt gesloten met vijf knopen en knoopsgaten.gaten. De jas en het vest maken deel uit van het trouwpak van G.S. van der Werf, scheepsbouwer te Kromwâl (Britswert), die trouwde in 1884.

Identificatie
Titel
Vest van het trouwpak van scheepsbouwer G.S. van der Werf.
Objectnummer
FSM-1986-149-B
Objecttype
 • Vesten
  Een vest is een open of dichtgeknoopt kledingstuk voor het bovenlijf dat oorspronkelijk tot over de heupen hing, maar steeds verder omhoog kroop. Een vest kan mouwen hebben of mouwloos zijn. (Wikipedia)
 • Kostuums
  De kleding van een acteur of actrice die een personage speelt in een toneelstuk of een film. Men gebruikt de term ook in het algemeen voor de kleding van personen die een rol of een personage spelen, zoals tijdens carnaval of Sinterklaas. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000025268
Over
Onderwerpen
 • Britswert
 • Kromwâl
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Laken
  Textiel die is geweven, gevilt, gebreid, geknoopt, gevlochten, getwijnd, geklopt of op een andere manier tot een plat stuk gemaakt. Gebruik `garen' voor textiel in de vorm van doorlopende lange draden van fijne vezels door die te winden, te spinnen, te vlechten of te twisten. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden