Datering
Maker P. & S. Dijkstra

Koperen scheepstoeter met het beeldmerk van de Marrekrite.

Scheepstoeter. Cilindervormig mondstuk en conische hoorn. Geel koper. Op de hoorn een applicatie (roodkoper) met het beeldmerk van De Marrekrite. Inscriptie: 'De Marrekrite 21-11-90'

Identificatie
Titel
Koperen scheepstoeter met het beeldmerk van de Marrekrite.
Objectnummer
FSM-2000-192
Objecttype
  • Scheepshoorns
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000023326
Over
Onderwerpen
  • Marrekrite
Werk
Lengte
34.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. P. & S. Dijkstra
Datering
Materiaal
  • Koper
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA