Datering
Maker Zeister Tin Industrie

Tinnen prijsbeker, zeilprijs van de S.Z.C., gewonnen door Wiep Visser (jr.)

Prijsbeker. Tin. Kelkvorm op poot. Op de beker een opgesoldeerde afbeelding van de Waterpoort met het opschrift 'SNEEK'. Eronder de inscriptie 'S.Z.C.'
De zeilprijs is gewonnen door Wiendeld (Wiep) Visser uit Paterswolde. Geboren op 9 april 1919 in Eelde en overleden op 4 juni 2013 te Sint Nicolaasga. Kleinzoon van Wiendelt Visser (1854-1937), botenbouwer te Paterswolde. Werkte vanaf 1933 in het scheepsbouw- en botenverhuurbedrijf van zijn grootvader (sinds 1918 W. Visser & Co. ). Was vanaf 1966 werkzaam in de jachthaven Blauwe Hand te Wanneperveen.

Identificatie
Titel
Tinnen prijsbeker, zeilprijs van de S.Z.C., gewonnen door Wiep Visser (jr.)
Objectnummer
FSM-2013-102
Objecttype
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000022989
Over
Onderwerpen
 • SZC
 • Zeilwedstrijden
  Wedstrijd tussen zeilvaartuigen langs een bepaalde baan, of van haven naar haven.
 • Sneekweek
Werk
Hoogte
11.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Zeister Tin Industrie
Datering
Materiaal
 • Tin
  Pewter is een legering van tin (80-90%) met lood (20-10%), tegenwoordig met antimoon.
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA