Datering
Maker Onbekend

Medaille. Zeilprijs van de zeilvereniging Oppenhuizen-Uitwellingerga gewonnen door Jan Lolkes Zijlstra.

Medaille. Goudkleurig. Rond van vorm. VZ: Een scherp zeiljacht. KZ: '1e Prys. / Z.O.U.' omlijst door een krans. De medaille is voorzien van een ophangoog.
De medaille van de zeilvereniging Oppenhuizen-Uitwellingerga is afkomstig uit de prijzencollectie van Jan Lolkes Zijlstra. Deze werd geboren op 13 augustus 1876 te Oppenhuizen. Hij trouwde op 19 mei 1900 met Hotske van Dijk (1878-1950). Hij was toen werkzaam als schipper en woonachtig te Langweer. Jan Lolkes Zijlstra zeilde actief in de schouw 'Fjouwer Bruorren' met het zeilnummer 16. Hij maakte modellen van het schip waaronder het model met het objectnummer K-027. Een ander model wordt bewaard in de familie. Jan Lolkes Zijlstra overleed te Uitwellingerga op 22 november 1951. Achtereenvolgens is de medaille vererfd op zoon Wiebe Zijlstra (1901-1981) en op diens zoon Jan Zijlstra (1933-2012). De zoon van Jan Zijlstra schonk de medaille van zijn overgrootvader aan het museum.

Identificatie
Titel
Medaille. Zeilprijs van de zeilvereniging Oppenhuizen-Uitwellingerga gewonnen door Jan Lolkes Zijlstra.
Objectnummer
FSM-2013-023
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
 • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000022719
Over
Onderwerpen
 • Oppenhuizen
 • Uitwellingerga
 • Zeilverenigingen
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden