Datering
Maker Onbekend

Zinken penning van de hondenbelasting van Sneek.

Zinken penning van de hondenbelasting van Sneek. Op de penning het opschrift: Vz: 'Sneek / 1948', Kz: '219'. Aan de bovenzijde een oogje voor bevestiging aan een halsband.

Identificatie
Titel
Zinken penning van de hondenbelasting van Sneek.
Objectnummer
FSM-2008-088
Objecttype
 • Hondepenningen
 • Penningen
  Oude term voor muntstuk. Tegenwoordig de algemene benaming voor een op een muntstuk gelijkend voorwerp dat in woord en beeld herinnert aan bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis (gedenkpenning), aan een speciale devotie (devotiepenning) of dient als teken van lidmaatschap (verenigingspenning).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000021081
Over
Onderwerpen
 • Honden
 • Belastingen
  Belasting is een algemene, verplichte betaling aan de overheid door een persoon, waar geen individuele prestatie tegenover staat.Verplichte heffing van geld door de staat of lokale autoriteiten ten laste van personen, eigendom of bedrijven. (AAT-Ned)
 • Sneek
Werk
Breedte
2.8 cm
Hoogte
3.1 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Zink
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Zn en het atoomnummer 30; het is een blauwachtig wit, kristallijn metaal. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA