Datering
Maker Onbekend

Medaille. Schaatsprijs van de IJsvereniging Nijelamer uit 1991.

Medaille. Druppelvormig. Koperkleurig. VZ: afbeelding van een gebouw en 'Clubgebouw IJsver. 'Nijelamer''. KZ: 'Marathon / 3-2-91'. Blauw-wit lint. Schaatsprijs van de Marathon voor jongens en meisjes t/m 18 jaar om het kampioenschap van Weststellingwerf. Georganiseerd te Nijelamer.
De medaille is een prijs voor de marathon voor jongens en meisjes t/m 18 jaar uit Weststellingwerf, gehouden te Nijlamer op 3 februari 1991. De wedstrijd werd gewonnen door Aitze van Dijk uit Nijelamer en door Angeline van der Berg uit Ter Idzard. Alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille. De naamlijst van de wedstrijd is te vinden in de knipselmap 'Nijelamer - IJssport'.

Identificatie
Titel
Medaille. Schaatsprijs van de IJsvereniging Nijelamer uit 1991.
Objectnummer
FSM-1991-210
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000014805
Over
Onderwerpen
  • Nijelamer
Werk
Breedte
3.3 cm
Hoogte
5.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA