Datering
Maker Asics

Trainingspak van de equipe van de Olympische Winterspelen van 1998.

Trainingspak, bestaande uit een broek en een jas. De broek is effen blauw, is gevoerd met witte voering en heeft ritsen op de enkelboorden en op de steekzakken. De jas is meerkleurig: blauw en oranje met witte biezen. Op het achterpand 'NEDERLAND'. Op de borst twee geborduurde emblemen: links het embleem van de NOC*NSF en rechts het embleem van de Olympische Winterspelen van 1998 in Nagano.
De jas heeft inv.nr. 1998-103-a en de broek 1998-103-b.
Asics was in 1998 aangewezen als de ontwerper en maker van de kleding van de Nederlandse equipe die naar de Olympische Spelen in Nagano (Japan) ging. De kleding werd door de fabrikant afgestaan voor de tentoonstelling 'Friese Schaatsolympiërs' die van 13 dec. 1997 tot 23 maart 1998 werd gehouden in het Fries Scheepvaart Museum.
literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1998, p. 38

Identificatie
Titel
Trainingspak van de equipe van de Olympische Winterspelen van 1998.
Objectnummer
FSM-1998-103
Objecttype
 • Sportkleding
 • Broeken
  Kledingstuk met twee afzonderlijke pijpen voor beide benen. (ABR)
 • Jassen
  Mantel die buiten over het habijt kon worden gedragen.Bovenkleding gevormd naar het bovenlichaam en doorlopend tot beneden de heuplijn, open aan de voor- of zijkant en in het algemeen met mouwen. Ook soortgelijke overkleding gedragen ter bescherming tegen het weer. (AAT)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000012917
Over
Onderwerpen
 • Olympische Spelen
 • Nagano
 • Japan
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Asics
Datering
Materiaal
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden