Datering
Maker Onbekend

Medaille. Zeilprijs van de de Princenhoftocht van 1957.

Medaille. Vijfhoekig van vorm. Koperkleurig. VZ.: krulornamenten rond een ronde opgeplakte afbeelding van tweee scherpe jachten. KZ.: 'NAT. / PRINCENHOF / TOCHT / 1957'.
De medaille van de Princenhoftocht is afkomstig uit de prijzencollectie van W. Postma uit Grou. Hij deed veelvuldig mee aan zeilwedstrijden in het noorden van het land, met name in de zestien-kwadraat-klasse, maar ook wel in andere klassen. De Princenhoftocht is een vaartocht, georganiseerd door ondermeer Watersportvereniging De Meeuwen uit Leeuwarden.

Identificatie
Titel
Medaille. Zeilprijs van de de Princenhoftocht van 1957.
Objectnummer
FSM-1988-464
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
 • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000012742
Over
Onderwerpen
 • Princenhoftocht
 • Zeiltoertochten
Werk
Breedte
3.5 cm
Hoogte
5.3 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Koper
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA