Datering
Maker Onbekend

Een paar zwart leren schaatsschoenen.

Schaatsschoenen. Zwart leer. Leren zool. Vetersluiting met negen paar gaatjes. Van de rechterschoen is de binnenkant van de hiel beschadigd.
De schaatsschoenen zijn door de schenkster gekocht in 1947 of 1948. Ze heeft er in de jaren na de oorlog veel toertochten op geschaatst.

Identificatie
Titel
Een paar zwart leren schaatsschoenen.
Objectnummer
FSM-1998-355
Objecttype
  • Schaatsschoenen
  • Schoenen
    In sommige kloosterorden en congregaties komt/kwam de eenvoud van het kloosterleven ook tot uitdrukking in het schoeisel, zoals bijvoorbeeld open sandalen, linnen schoenen en vroeger trippen, houten sandalen met een wreefband van leer, die buiten over de linnen schoenen werden gedragen. De zachte schoenen voor het nachtgebed werden wel mettenschoenen genoemd. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011893
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
27.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Leer
    Leer is een dierenhuid die gelooid is met stoffen die ervoor zorgen dat de collageenstructuur zich onderling verbindt en stabiliseert. Looistoffen kunnen plantaardig van oorsprong zijn (bijvoorbeeld eikenrun) van minerale oorsprong (bijvoorbeeld chroomzouten) of vetten of oliën die in de huid gewerkt worden. Het looien verandert het leer onomkeerbaar.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA